Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Γερμανία: Άρση συστηματικών ελέγχων σε πτήσεις από Ελλάδα

Οι συνοριακοί έλεγχοι είχαν εισαχθεί -λόγω προσφυγικού- από την Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τελευταία παράτασή τους εκπνέει στις 12 Μαΐου. Τον Νοέμβριο 2017, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maizière, είχε δώσει εντολή για την επέκταση των ελέγχων και στις πτήσεις από την Ελλάδα, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες είσοδοι στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Munchener Merkur που στηρίζεται σε πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP ο Υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την απόφαση για παράταση των συνοριακών ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία, για επιπλέον έξι μήνες ενώ ανακοίνωσε την άρση συστηματικών ελέγχων σε πτήσεις από Ελλάδα .

«Οι έλεγχοι που γίνονται έκτοτε δεν έδειξαν κάτι αξιοσημείωτο σχετικά με κάποια «γκρίζα ζώνη» σε σχέση με παράνομες εισόδους με πτήσεις από Ελλάδα προς Γερμανία. Γι’ αυτό προβαίνουμε σε άρση των συστηματικών ελέγχων» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι θα επανεισαχθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια σε συνεννόηση με την Ελλάδα.

Πηγή: MM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.