Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Γερμανία: Τι αλλάζει για οδηγούς ΙΧ από το 2018

Μεγαλύτερο πρόστιμο για "λάθος" λάστιχα
Μέχρι τώρα το πρόστιμο σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν είχε τα σωστά λάστιχα (χειμωνιάτικα/καλοκαιρινά) ήταν για τον οδηγό 60 € + έναν πόντο στον πίνακα " Flensburg ".
Από το 2018 πρόστιμο θα πληρώνει και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου (αν ο οδηγός είναι άλλο πρόσωπο).
Μάλιστα το πρόστιμο θα είναι 75 € + 1 " Flensburg ".

Το τέλος των πετρελαιοκίνητων ΙΧ στις μεγάλες πόλεις;
Στις 22 Φεβρουαρίου θα αποφασίσει το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο στη Λειψία για την απαγόρευση κυκλοφορίας παλιών πετρελαιοκίνητων ΙΧ στην Στουτγάρδη. Εάν η απόφαση είναι υπέρ της απαγόρευσης τότε συγκεκριμένα μοντέλα θα απαγορευτούν να κινούνται στη πόλη. Αυτό αναμένεται να το ακολουθήσουν στη συνέχεια μια σειρά άλλες πόλεις  όπως Μόναχο, Βερολίνο, Αμβούργο και πολλές πόλεις στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία 

Υποχρεωτικό το σύστημα έκτακτης ανάγκης eCall στα αυτοκίνητα 
Από την 1η Απριλίου, σ όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη, θα πρέπει να λειτουργεί το αυτόματο σύστημα έκτακτης ανάγκης "eCall". Το συγκεκριμένο σύστημα θα ειδοποιεί αυτόματα μετά από τρακάρισμα το "112" και θα οδηγεί τις πρώτες βοήθειες αμέσως στον τόπο του ατυχήματος/δυστυχήματος. Τα στοιχεία που θα μεταφέρει θα είναι το είδος του ατυχήματος, ο χρόνος, η κατεύθυνση του δρόμου, ο αριθμός των επιβατών κλπ

Αύξηση στα διόδια για νταλίκες - φορτηγά
Από την 1η Ιουλίου θα τεθούν διόδια για άλλα 39.000 χλμ σε ομοσπονδιακούς (Bundesstraßen) και επαρχιακούς δρόμους (Landstraßen).
Η κυβέρνηση υπολογίζει από τα νέα διόδια να εισπράξει μέχρι και 2 δισ €

Εφορία αυτοκινήτων
Νέο τρόπος ρύθμισης του φόρου ΙΧ από 1η Σεπτεμβρίου 2018. Θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο μέτρησης (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) Αυτό θα ισχύει μόνο για τα νέα αυτοκίνητα που θα δηλώνονται. Ειδικοί υπολογίζουν ότι ο μέσος όρος αύξησης της εφορίας με τη νέα μέθοδο μέτρησης θα είναι 20%.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Αλλαγή των "κατηγοριών περιοχής" στις ασφάλειες ΙΧ


Πηγή: Autozeitung.de, επιμέλεια ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.