Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γερμανία: Αντιδρούν οι Έλληνες εστιάτορες στη γενικευμένη επίθεση εναντίον τους για τις εργασιακές συνθήκες που προσφέρουν στους νεομετανάστες

Tης συντακτικής επιτροπής του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Δεν είναι λίγα τα άρθρα που δημοσιεύονται κατά καιρούς και αφορούν στην εκμετάλλευση των ελλήνων νέο/μεταναστών από Έλληνες επιχειρηματίες και ιδιαίτερα από εστιάτορες στη Γερμανία.

Όμως, στη σφοδρή κριτική αντιδρούν
πολλοί  Έλληνες εστιάτορες.  «Δεν μπορεί να εκτοξεύεται μια γενικευμένη κατηγορία εναντίων όλων. Αν υπάρχουν, που υπάρχουν προφανώς και τέτοιοι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται Έλληνες μετανάστες να ονοματιστούν και να καταγγελθούν. Αλλά όχι γενικά και αόριστα να τσουβαλιάζονται όλοι» επισημαίνουν στον συνεργάτη του Δορυφόρου.

«Δεν είναι λίγοι που αναζητούν εργασία χωρίς να πληρούν έστω και τις παραμικρές προϋποθέσεις. Υπάρχει, επίσης, και η άλλη άποψη πέραν αυτής που με τόσο ευκολία καταγράφεται» συνεχίζει ο Έλληνας εστιάτορας.

«Έτσι ενώ στο τηλέφωνο μιλούν για πολύχρονη εμπειρία, όταν έρθει η ώρα αποδεικνύεται πως δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχουν καθόλου χρήματα για να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα και μας βάζουν μπροστά στο δίλλημα: Τι κάνουμε τώρα; Τον κρατάμε και τον υποαπασχολούμε δίνοντάς του και διαμονή μέχρι να βρει κάτι άλλο; Για πόσο όμως; Στη συνέχεια αφού δεν έχουν βρει αλλού να δουλέψουν ξεκινούν να απαιτούν τα «δικαιώματα» από το γερμανικό κράτος, έχοντας μόνο εκείνες τις πληροφορίες που τους βολεύουν σχετικά.».

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες καυτηριάζουν τα ΜΜΕ, τα οποία αφενός παρουσιάζουν μόνο τις κακές συνθήκες εργοδότησης των νεομεταναστών στο χώρο της εστίαση, και αφετέρου δημιουργούν στους δυνητικούς μετανάστες ψευδαισθήσεις και λάθος εντύπωση σχετικά με τα δικαιώματα, τη μισθοδοσία και κυρίως τα κοινωνικά επιδόματα.

Σύμφωνα με τους εστιάτορες που μίλησαν με το συνεργάτη μας, καθοριστικό ρόλο παραπληροφόρησης των Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία παίζουν και αρκετά από τα φερόμενα ως ιδιωτικά κέντρα εύρεσης εργασίας. Για να κάνουν ελκυστική τη Γερμανία αναφέρονται σ’ αυτήν ωσάν να πρόκειται για τη Γη της Επαγγελίας, στην οποία μπορεί να εγκατασταθεί ο καθένας χωρίς να χρειάζονται χρήματα, γνώση της γερμανικής γλώσσας, εξασφαλισμένη διαμονή κτλ.

Λογικό είναι να φτάνουν εδώ από την Ελλάδα και να απογοητεύονται γιατί ασφαλώς τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

11 σχόλια:

  1. Το 99% είναι δυστυχώς κακοπληρωτες και εκμεταλλευτές. Ολα τα άλλα που γράφετε είναι ιστορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοστα φιλε και γω μαζι σου ειμαι αυτη ειναι η αληθεια αν πληρωναν θα πηγενανε στο arbeits agentur και θα ειχανε παντα καλο προσοπικο...αλλα περνουν ανθρωπους και εκμεταλευωνται την ανανγκη και τη φτωχεια τους

      Διαγραφή
  2. Φιλε Admin.. ..
    Μηπως γνωριζεις ποσα Ελληνικα εστιατόρια υπαρχουν σε ολη την Γερμανία????
    Μηπως μπορεις να ψαξεις να βρεις ποσες θεσεις εργασιας υπαρχουν στα Ελληνικά εστιατόρια???
    Και βγαλε μετα τα συμπεράσματά σου.
    Μην κρίνεις πριν πληροφορηθείς
    Η ημιμαθεια ειναι πολλάκις εξευτελιστική της αμάθειας.
    ....Ενας Ελληνας μαγαζάτορας που σπασχολει 12 υπαλλήλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Admin.. ..
    Μηπως γνωριζεις ποσα Ελληνικα εστιατόρια υπαρχουν σε ολη την Γερμανία????
    Μηπως μπορεις να ψαξεις να βρεις ποσες θεσεις εργασιας υπαρχουν στα Ελληνικά εστιατόρια???
    Και βγαλε μετα τα συμπεράσματά σου.
    Μην κρίνεις πριν πληροφορηθείς
    Η ημιμαθεια ειναι πολλάκις εξευτελιστική της αμάθειας.
    ....Ενας Ελληνας μαγαζάτορας που σπασχολει 12 υπαλλήλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας φίλος μου πήγε στο θείο του στην Γερμανία εστιάτορα τής πλάκας δούλεψε 3 μήνες δεν πληρώθηκε πήγε στον επόπτης που τα παίρνει κανονικά οπός εδώ. Τελικά βρέθηκε στο δρόμο μερικές μέρες ώσπου τον περίθαλψαν οι κακοί Τούρκοι τον τάισαν του βγάλαν τα εισιτήρια του δώσανε και 200 ευρώ. Και επέστρεψε βρίζοντας που είναι Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απασχολει 12 αλλα με χαμηλη ασφαλεια χαμηλο μισθο συνθηκες διαβιοσεις αθληες και σε ρωτο ρε εστιατορα ελληναρα ....γιατη δεν περνης προσοπικο απο το jop center να πληρωνεις το αναλολγο και να εισαι και σιγουρος με τα γερμανικα σου και με την προσφορα τον υπαληλων σου.????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απασχολει 12 αλλα με χαμηλη ασφαλεια χαμηλο μισθο συνθηκες διαβιοσεις αθληες και σε ρωτο ρε εστιατορα ελληναρα ....γιατη δεν περνης προσοπικο απο το jop center να πληρωνεις το αναλολγο και να εισαι και σιγουρος με τα γερμανικα σου και με την προσφορα τον υπαληλων σου.????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποσα εισητηρια εβγαλα σε παιδια που εμιναν στο δρομο ξερετε ρε εστιατορες ελληναρες εγω που και εγω δουλευω σε εστιατοριο και υπαρχουν εξερεσεις δεν λεω αλλα ειναι 1 στους 300 να το ξερετε...εγω πηγα με λιγοτερα λευτα εκει που ειμαι τωρα αλλα εχω καλους ανθρωπους διπλα μου και την υσηχια μου πια ...μετα απο 4 χρονια ταλεποριας και τα 4 τελευτεα χρονια δουλεψα με ελληνες σε γερμανικα και ιταλικα 20 χρονια αυτα τα 4 χρονια το τη ειδα και ακουσα δεν περιγραφετε απο ελληνες...δεν εχω ορεξη να εξειγω αλοιος θα σας ελεγα ιστοριες που θα μενατε αφωνη ρε εστιατορες του κολου ολοι...και συγνωμη γι αυτο αλλα ειναι η αληθεια 1 στους 200 καλος και αν!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι εστιάτορες έχουν πλακα δηλώνουν ότι τα γραφεία φταίνε λες και το γραφείο πήγε μονωτού τον εγαζομενο στο μαγαζί του ποιος βρε εστιάτορα έδωσε παραγγελια για προσωπικό στο γραφείο εσύ δεν την έδωσες ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.