Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Για πρώτη φορά έλληνας αστυνομικός γίνεται μέλος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας

Την 1η Φεβρουαρίου 2017 ο Χαρίλαος Κυριακίδης έλαβε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία το επίσημο έγγραφο του διορισμού του ως Αρχιφύλακα Β’ παρόλο που είναι κάτοχος μόνο της ελληνικής υπηκοότητας.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομική Διεύθυνση του Αεροδρομίου της Φραγκφούρτης προσλαμβάνει
για πρώτη φορά έναν ευρωπαίο πολίτη, που δεν διαθέτει συγχρόνως και την γερμανική υπηκοότητα. Ο Χαρίλαος Κυριακίδης γεννήθηκε το 1988 στην Ελλάδα. Το 2004 μετοίκησε μαζί με την οικογένειά του στη Γερμανία, όπου διέμενε στη συνοικία της Φραγκφούρτης Μπόκενχαϊμ και πήγαινε στο ελληνικό σχολείο στο Γκρίσχαϊμ. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να γίνει εκεί αστυνομικός. Η αγάπη του για τη σύζυγό του και η νοσταλγία του για την οικογένειά του, τον έφεραν το 2016 πίσω στη Γερμανία.

Πέρασε στην Ακαδημία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας με επιτυχία τις εξετάσεις καταλληλότητας για αλλοδαπούς αστυνομικούς από χώρες της ΕΕ κι έτσι μπορεί να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα που επέλεξε. Γλωσσικό εμπόδιο δεν υπάρχει. Σε άψογα Γερμανικά μας διηγήθηκε την εγκάρδια υποδοχή που του επιφυλάχθηκε και τις πρώτες του εντυπώσεις: «Θέλω τώρα να εγκλιματιστώ στη δουλειά το γρηγορότερο δυνατόν. Έχω ακόμα πολλά να μάθω. Οι νέοι μου συνάδελφοι είναι ιδιαίτερα προσηνείς και με βοηθάνε σε αυτό». 

Ο Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Αεροδρομίου της Φραγκφούρτης, κ. Αντρέας Γιουνγκ υποδέχτηκε αυτοπροσώπως τον νέο Αρχιφύλακα με τα εξής λόγια: «Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία είναι ευρωπαϊκή. Χαιρόμαστε που σας έχουμε κοντά μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.