Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

"Περίεργο" δημοσίευμα της SZ για ελλ. σχολείο στο Μόναχο

Μόνο "περίεργο" μπορεί να χαρακτηριστεί σημερινό άρθρο της Süddeutsche Zeitung με τίτλο "τέλος για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο"

Το άρθρο κάνει αναφορά στην -γνωστή- ιστορική διαδρομή του οικοπέδου καταλήγοντας στο ερώτημα αν τελικά το διδακτήριο - που θα ανήκει πλέον στον Δήμο - θα χτιστεί μέχρι τέλους ή θα χτιστεί από την αρχή.

Και στο σημείο αυτό γίνεται αναφορά στο διπλανό Michaeli-Gymnasium και στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών του, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το σημερινό "ελληνικό σχολείο" θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από το γερμανικό γυμνάσιο.

Μάλιστα εκτιμάει ότι επειδή το χτίσιμο γερμανικών σχολείων στο Δήμο γίνεται με συγκεκριμένες παιδαγωγικές προδιαγραφές μάλλον ο Δήμος θα επιλέξει το χτίσιμο από την αρχή.

Γιατί θεωρούμε περίεργο το άρθρο;

Στο άρθρο υπάρχει αναφορά σε φύλακα που προσέχει το οικόπεδο. Όμως είναι πλέον γνωστό - ο Δορυφόρος διαθέτει και τα σχετικά έγγραφα - ότι μετά την τελευταία συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας με τον Οικονομικό Διευθυντή τα "κλειδιά" δόθηκαν πάλι -στις 28 Ιουλίου- στην ελληνική πλευρά.

"Περίεργο" είναι το άρθρο γιατί αυτή ακριβώς η συμφωνία στις 28 Ιουλίου προβλέπει ότι η ελληνική πλευρά θα καταθέσει μέχρι 9 Σεπτεμβρίου νέα οικονομικοτεχνικό πλάνο το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί από την αρμόδια υπηρεσία στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 Οκτωβρίου. Συνεπώς τι νόημα έχει η αναφορά σε μια υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως "τελειωμένη" όταν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης.

Τέλος "περίεργο" μπορεί να θεωρηθεί το θέμα που ανακύπτει όσον αφορά το πρόβλημα του διπλανού γερμανικού γυμνασίου.

Μήπως τελικά η συγκατοίκηση θα είναι το διαπραγματευτικό χαρτί της γερμανικής πλευράς για να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες;

Άρθρο της SZ http://www.sueddeutsche.de/muenchen/berg-am-laim-aus-fuer-griechische-schule-in-muenchen-1.3123602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.