Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Γερμανία: Αλλαγή των "κατηγοριών περιοχής" στις ασφάλειες ΙΧ

Η "κατηγορία της περιοχής" (Regionalklassen) παίζει σημαντικό ρόλο στος ύψος του ποσού της ασφάλειας ΙΧ που πρέπει να πληρώσει ο ασφαλιζόμενος. 

Στην Γερμανία υπάρχουν 413 περιοχές που ανήκουν σε διαφορετικά ΚΤΕΟ. Η κατηγοριοποίηση γίνεται ανάλογα με τον αριθμό ατυχημάτων, δυστυχημάτων, πόσα ΙΧ στην περιοχή
έχουν γίνει θύμα διάρρηξης κλ. Ακόμη και ο μέσος όρος των καρικών συνθηκών (χαλάζ κλπ) παίζει ρόλο.

Για την υποχρεωτική ασφάλεια -Haftpflicht- υπάρχουν 12 κατηγορίες, για τη μερική ασφάλιση -Teilkasko -16 κατηγορίες και για την ολική ασφάλιση  -Vollkasko-  9 .
Σήμερα ανακοινώθηκε ο νέος προσδιορισμός των κατηγοριών (γίνεται κάθε χρόνο). Για 9 εκ οδηγούς θα αλλάξουν οι τιμές για την υποχρεωτική ασφάλεια. Για 5,5 εκ οδηγούς σε 67 περιοχές η αλλαγή θα είναι υπέρ τους, αντίθετα για 3,6 εκ οδηγούς σε 41 περιοχές αλλάζουν εις βάρους του η κατηγοριοποίηση της περιοχής που ζουν και θα υπάρξει άυξηση. 

Ιδιαίτερα οικονομικά θα είναι για οδηγύς στα κρατίδια Brandenburg, Schleswig-Holstein, Niedersachsen και Mecklenburg-Vorpommern ενώ σε μεγάλες πόλεις και στις περισσότερες περιοχές της Βαυαρίας οι τιμές είναι ακριβότερες. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων το έχει η πόλη Όφφενμπαχ με ατυχήματα 34% πάνω απόν πανγερμανικό μέσο όρο. 
Πηγή: Autozeitung.de, επιμέλεια ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.