Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Το δίκιο που κερδίζεις ή χάνεις

Γιάννενα
Πόσο επικίνδυνο είναι για τη δημόσια υγεία το γεγονός ότι σακούλες με σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους επί σειρά ημερών; Πόσο η κατάσταση αυτή αποτελεί μέτρο πίεσης για τα αιτήματά των εργαζομένων προς την κυβέρνηση  και πόσο χάνουν το δίκαιό τους, επειδή η κοινωνία δεν υιοθετεί το πρόβλημά τους στην πλειοψηφία της ;

Για άλλη μια φορά η αλήθεια είναι στη μέση.


Το κράτος έχει αποδείξει ότι μόνο όταν πιεστεί αντιδρά και συζητά με τους εργαζόμενους, σε όποιον κλάδο και να βρίσκονται αυτοί. Και το κράτος αντιδρά όταν έχει μεγάλο πολιτικό  ή  οικονομικό κόστος.

 Έτσι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι εάν επιλέξουν ένα ηπιότερο τρόπο αντίδρασης θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια άκαμπτη  κυβέρνηση.

Από την άλλη όμως  υπάρχει και το δικαίωμα στην δημόσια υγεία. Ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών  (ιδιαίτερα με τις θερμοκρασίες που επικρατούν τον καιρό αυτό).

Το κράτος και στο παρελθόν έχει κάνει πίσω μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων των οποίων η εργασία είχε άμεση επίπτωση στη ζωή των πολιτών. Δικαίως λοιπόν και τώρα ελπίζουν οι εργαζόμενοι ότι θα δικαιωθούν όσο περισσότερο ¨"τραβήξουν το σχοινί".

 Όμως κάποτε αυτό το "παζάρι" πρέπει να περιορίζεται σε επίπεδα που τουλάχιστον δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων. Και μια τέτοια περίπτωση είναι οι τόννοι σκουπιδιών που υπάρχουν σήμερα τους δρόμους, οι οποίοι ανεξάρτητα από το πότε θα λήξει η απεργία, αντικειμενικά θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.