Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αρχαία Ελληνικά στα Βαυαρικά Γυμνάσια

Στη Βαυαρία διδάσκονται περίπου 3000 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αρχαία Ελληνικά και παράλληλα γνωρίζουν στοιχεία της νεοελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού της σύγχρονης Ελλάδας. 

Για τους Βαυαρούς εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Αρχαία Ελληνικά στα Ουμανιστικά Γυμνάσια της Βαυαρίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29
Νοεμβρίου 2016 στους χώρους του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «„Graeculi? Was Europa den Griechen schuldet.“» και εισηγητή τον καθηγητή Karl-Wilhelm Weeber του Πανεπιστημίου Wuppertal.

Το σεμινάριο αυτό διοργάνωσαν από κοινού το ελληνικό πολιτιστικό Ίδρυμα «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» και το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα-τότε και τώρα». Ένας από τους βασικούς στόχους αυτού του προγράμματος είναι η διεύρυνση και εμβάνθυση των γνώσεων των Βαυαρών εκπαιδευτικών και των μαθητών τους στα Νέα Ελληνικά και στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας. 

Για την επίτευξη του στόχου αυτού πραγματοποιούνται επιμορφώσεις για τους Βαυαρούς εκπαιδευτικούς και ανταλλαγές επισκέψεων Ελλήνων και Βαυαρών μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.