Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

12 τραυματίες (3 σοβαρά) στο Anspach από εκρηκτικά

Η σελίδα ανανεώνεται

Ο ειδικός για τρομοκρατία ανταποκριτής του ARD Mascolo δήλωσε στο κρατικό κανάλι και σε αντίθεση με τον Υπουργό Εσωτερικών ότι είναι νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις και ότι βλέπει πολλές ομοιότητες με το "Μόναχο"
------
O δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Ανσμπαχ (Βαυαρία) της Γερμανίας, ο οποίος και σκοτώθηκε, τραυματίζοντας ακόμη 12 άτομα - 3 από αυτά πολύ σοβαρά - ήταν ένας 27χρονος σύρος πρόσφυγας.

Ο Σύρος είχε μαζί του σακίδιο με τη βόμβα, η οποία εξερράγη έξω από την είσοδο ενός  υπαίθριου φεστιβάλ μουσικής.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική ενώ είχε κάνει αίτηση ασύλου που είχε απορριφθεί δυο φορές (είχε status "ανοχής"  στην χώρα).

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας τόνισε στην συνέντευξη τύπου ότι αν και δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις μάλλον πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση με ισλαμικό υπόβαθρο. Δεν έχει πάντως διευκρινιστεί αν ο 27χρονος ήθελε απλά να αυτοκτονήσει ή να σκοτώσει και άλλους.

Ο Σύρος ήθελε σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung να μπει στην συναυλία αλλά δεν του επιτράπηκε επειδή δεν είχε εισιτήριο. Κατόπιν πήγε δίπλα σε ένα μπαρ όπου και έγινε η ανατίναξη των εκρηκτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.