Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Εκλέχτηκε νέα Σ.Ε. νεολαίας Ομοσπονδίας Ποντίων Ευρώπης

Τα Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.).

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ο.Σ.Ε.Π.Ε., στην πόλη της Φραγκφούρτης, και στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Φραγκφούρτης.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φραγκφούρτης, ως οικοδεσπότης, φρόντισε για την προετοιμασία και παροχή εκλεκτών εδεσμάτων και αναψυκτικών για όλους τους νεολαίους και για άλλη μια φορά ευχαριστούμε όλες και όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους αυτή. Η συμμετοχή ποντίων νέων ήταν μεγάλη και από όλα τα μέρη της Γερμανίας, οι οποίοι μετέφεραν τις προτάσεις, τις ανησυχίες και τα οράματα της ποντιακής νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε..

Κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης απεύθυναν χαιρετισμό προς τους νεολαίους- σύνεδρους ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. Ηλίας Τ. Μαυρίδης, καθώς και ο Υπεύθ. Νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. Σταύρος Θ. Αμπατζίδης.

Στη συνέχεια οι νέοι τήρησαν κι αυτή τη χρονιά το πατροπαράδοτο έθιμο κοπής της βασιλόπιτας. Το τυχερό φλουρί της φετινής βασιλόπιτας έπεσε ανάμεσα σε δύο κομμάτια και μοίρασε την τύχη στο Σύλλογο Ποντίων της Στουτγάρδης και στο Σύλλογο Ποντίων του Τίμπινγκεν!

Η απερχόμενη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας (Σ.Ε.Νεολαίας) έκανε τον απολογισμό της και παρουσίασε στους νεολαίους- συνέδρους τα πεπραγμένα και τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η Γενική Συνέλευση διεξήχθη σε πολύ ώριμο και γόνιμο κλίμα και στα πλαίσια του διαλόγου οι νέες και οι νέοι τοποθετήθηκαν σε μελλοντικές δραστηριότητες της ποντιακής νεολαίας. Τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η καλή συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ των Συλλόγων μελών της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. και της νεολαίας, καθώς και την προοπτική συμμετοχής της νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. σε προγράμματα εκπαιδευτών νεολαίας που παρέχουν κρατικές και ιδιωτικές αρχές.

Επισημάνθηκε δε η ανάγκη διαπραγμάτευσης κοινών πανευρωπαϊκών εκδηλώσεων μνήμης με σκοπό τη γνωστοποίηση του Ποντιακού Ελληνισμού και της ιστορίας του. Επίσης συμφώνησαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουν τον στόχο τους, ο οποίος είναι αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου, στα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης. Τέλος στα πλαίσια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. η οποία εκλέχθηκε αποτελείται από τους: Α΄ Συντονίστρια: Ιωάννα Μακρίδου (από το σύλλογο του Ντίσελντορφ) Β΄ Συντονιστής: Νικόλαος Αλβανίδης (Κολωνίας) Γραμματέας: Χαρούλα Μπατή (Βόννης) Υπεύθ. Δημ. Σχέσεων: Μάνια-Δήμητρα Κότσα (Μάνχαϊμ) Υπεύθ. Τύπου: Ισάακ Παπαδόπουλος (Χερμπρέχτινγκεν) Υπεύθ. Πολιτιστικού: Νίκος Μυλωθρίδης (Λούντβιγκσχαφεν) Υπεύθ. Πολυμέσων: Νίκος Κεντερίδης (Στουτγάρδης) Α΄ Αναπληρωματικός: Νίκος Νικολαΐδης (Ντίσελντορφ) Β΄ Αναπληρωματικός: Χριστίνα Gugenhan (Έχινγκεν-Ντόναου).

Στο τέλος της ημέρας νέοι έδωσαν ραντεβού για την 21 η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Απριλίου 2016, στα περίχωρα της πόλης της Φραγκφούρτης


Πηγή: Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.