Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ελληνική “Νίκη” στην καρδιά του Βανκούβερ


Τέσσερα χρόνια μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010, το γλυπτό "Νίκη" του Παύλου-Άγγελου Κουγιουμτζή δώρο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες το κέντρο της πόλης.

Η πόλη του Βανκούβερ κοσμείται πλέον από το γλυπτό της «Νίκης», έργο του καλλιτέχνη Παύλου-Άγγελου Κουγιουμτζή, δωρισμένο στο δήμο Βανκούβερ από το δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας επ’ ευκαιρία της τέλεσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010.

Τα αποκαλυπτήρια σε κεντρικό σημείο της πόλης πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Βανκούβερ κ. Ρόμπερτσον, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ κ. Κρεμμύδας και ο γιος και συνεργάτης του γλύπτη κ. Κουγιουμτζής, ο οποίος ήρθε από την Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.


Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ κ. Κερασιώτη. Την τελετή, που έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από Έλληνες των κοινοτήτων του ευρύτερου Βανκούβερ, παρακολούθησαν περίπου 350 άτομα.
Ο γλύπτης Παύλος-Άγγελος Κουγιουμπτζής είναι αρχιτέκτων, ζωγράφος και γλύπτης, ο οποίος έχει ειδικευτεί στα μεγάλα μοντέρνα γλυπτά με έμπνευση κυρίως από την αρχαία ελληνική κληρονομιά.


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.