Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Απόδημοι στα ευρωψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων


της Συντακτικής Επιτροπής του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

    Για πρώτη φορά η εκλογή ανάδειξης Ελλήνων ευρωβουλευτών θα γίνει με προσωπική ψήφο, δηλ. θα υπάρχει η δυνατότητα να ψηφιστούν έως και 4 υποψήφιοι από το συγκεκριμένο κόμμα που επιλέγει κάποιος. Τα μικρά ποσοστά των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους Έλληνες κατοίκους εκτός Ελλάδας, σε χώρες της Ε.Ε δεν προμηνύουν ιδιαίτερα περιθώρια επιτυχούς εκλογής, εκτός και αν ο υποψήφιος τύχει στήριξης από την Ελλάδα, την περιοχή καταγωγής του.

Ήδη, αύριο αναμένεται η "Ελιά" να ανακοινώσει τον απόδημο υποψήφιο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα είναι ο πρώην συντονιστής του ΣΑΕ Ευρώπης και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης, Γιώργος Αμαραντίδης.
Η ΝΔ θα έχει απόδημους υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιό της, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένας θα είναι ο Δημητρίου από την Κύπρο (ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές) αλλά και κάποιος από την Γερμανία, του οποίου το όνομα δεν ανακοινώνουμε , για να μην "κάψουμε" με πρόωρη ανακοίνωση την υποψηφιότητα του.

Αυτό, όμως, που παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι η μικρή προσέλευση για υποβολή αιτήσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για μια εβδομάδα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για τους φορείς και τις οργανώσεις ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της κινητοποίησης των απόδημων Ελλήνων.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.