Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Αν κάποιος ήταν στη θέση του Πούτιν τότε με μεγάλη πιθανότητα θα ενεργούσε στο θέμα της Κριμαίας όπως ο Ρώσος Πρόεδρος »,

Ο πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ
Ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit " δείχνει απόλυτη κατανόηση στις ενέργειες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην διένεξη για την  Κριμαία.

Σφοδρές επικρίσεις ασκεί ο Schmidt σχετικά με το χειρισμό της Δύσης . Ενώ, τις κυρώσεις που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσίας , τις χαρακτηρίζει " ανοησίες ". 

"Περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις δεν θα επιτύχουν  το στόχο.  Και παρότι θα έχουν  κυρίως συμβολική σημασία θα χτυπούν ταυτόχρονα τη δύση όσο τους Ρώσους".

Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό ο πρώην Καγκελάρις Σρέντερ είχε, επίσης, 
επιρρίψει ευθύνες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Schmidt επέκρινε την απόφαση της Δύσης , να αποκλείσει τη Ρωσία από τους  G8 . Χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία " επικίνδυνη , επειδή η Δύση έχει αναστατωθεί επικίνδυνα.

Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να προβλέψει επέμβαση της Ρωσίας και στα ανατολικά της Ουκρανίας ο πρώην καγκελάριος απάντησε : " Απέχω από προβλέψεις και νομίζω ότι είναι λάθος αν η Δύση κάνει τέτοιες προβλέψεις. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει την όρεξη της ρωσικής πλευράς ».

Μάλιστα επισήμανε ότι μέχρι στις αρχές της δεκαετίας του 90, η Δύση δεν είχε καμία επιφύλαξη στο ότι η Κριμαία και η Ουκρανία ήταν μέρος της Ρωσίας. Άλλωστε μεταξύ ιστορικών υπάρχει διαφωνία στο κατά πόσο υπάρχει Ουκρανικό έθνος, κατέληξε ο πρώην Καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.