Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο λόγος του Ν. Καζαντζάκη ταξιδεύει στο Μόναχο

Η διεθνής απήχηση και η διαχρονική ανταπόκριση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη σε μετάφραση αποδεικνύεται από το πλήθος των εκδόσεων του έργου του σε περισσότερες από 50 ξένες γλώσσες, που δίκαια τον καθιερώνουν ως τον πιο πολυμεταφρασμένο Νεοέλληνα συγγραφέα. Στα έργα του ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής, εθνικότητος ή θρησκείας, βρίσκει απαντήσεις στα βαθειά ερωτήματα και στους προβληματισμούς του.

Οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, πρωταρχικός σκοπός των οποίων είναι η ανάδειξη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το Ελληνικό πολιτιστικό Ίδρυμα Παλλάδιον και ο Σύλλογος Κρητών στο Μόναχο διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μια λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, στις 28 Νοεμβρίου 2013 στις 8:00 μ.μ., στο Lenbach-Künstlerhaus, Lenbachplatz 8, στην καρδιά της Βαυαρίας στο Μόναχο.

Ο νεοελληνιστής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου Δρ. Ιωάννης Ζελεπός θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών Γυμνασίων και του Λυκείου στο Μόναχο θα διαβάσουν αποσπάσματα από αγαπημένα του έργα, και την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά κομμάτια από έργα του Θεοδωράκη και Χατζιδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.