Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Επαναλαμβάνεται η διακοπείσα δίκη στο Μόναχο ...

... αλλά παραμένει στάσιμη η διαδικασία
 
Μετά την πολυήμερη διακοπή ξεκίνησε και πάλι σήμερα το πρωί η δεύτερη μέρα της δίκης για την ναζιστική οργάνωση NSU που κατηγορείται για 10 φόνους , μεταξύ αυτών και ενός Έλληνα.
 
Η δεύτερη μέρα όμως καταναλώθηκε πάλι στα διαδικαστικά και μεχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση  του κατηγορητηρίου, καθώς η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κατέθεσε νέα ένσταση, αυτή τη φορά για το μέγεθος της αίθουσας.
Η υπεράσπιση θεωρεί ότι η αίθουσα χωρητικότητας 230 ατόμων δεν αρκεί και ότι η πλειοψηφία των παρισταμένων δεν μπορούν να έχουν καλό οπτικό πεδίο. Μάλιστα, κατέθεσε αντιπρόταση για τους χώρους του παλιού κοινοβουλίου στην Βόννη.
Σύμφωνα δε με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανάμεσα στο δικηγόρο της κατηγορούμενης Heer και του δικαστή προκλήθηκε πριν από λίγο έντονη αντιπαράθεση. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η έδρα μπορεί εύκολα να βλέπει λόγω στενότητας του χώρου τα έγγραφα υπεράσπισης στο τραπέζι των δικηγόρων και ότι αυτό αποτελεί θέμα.
Στην πρόταση του δικαστή να μεταφερθεί μια σειρά προς τα πίσω, ο δικηγόρος αρνήθηκε.
Η υπεράσπιση των θυμάτων πάντως, κατηγορεί ότι με τον τρόπο αυτό καθυστερεί σκόπιμα η διαδικασία και επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους συγγενείς των θυμάτων.
 
Μάλιστα, ένας από τους δικηγόρους με σαφή τάση κριτικής προς το δικαστήριο διατύπωσε την άποψη ότι η στάση της υπέρασπισης είναι "φυσιολογική", αλλά το δικαστήριο οφείλει να απορρίψει τέτοιες ανούσιες ενστάσεις και να προχωρήσει στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου.
Η δίκη έχει υπολογιστεί να τελειώσει τον Ιανουάριο του 2014, αλλά οι παρατηρητές προβλέπουν να χρειαστεί τουλάχιστον 2 χρόνια.

Μόλις πριν λίγο, οι δικαστές αποφάσισαν να απορρίψουν την ένσταση για το χώρο. Σύμφωνα πάντα με το dpa οι δικαστές αποφάνθηκαν στηριζόμενοι στο επιχείρημα ότι η δίκη γίνεται μεν "δημόσια", αλλά όχι για το "δημόσιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.