Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Θετικές εξελίξεις στο θέμα της ανέγερσης σχολείου

 

Σε ενημερωτικό σημείωμα που ανέρτησε στην ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης, ο νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα της ανέγερσης σχολικού διδακτηρίου Γιώργος Βλαχόπουλος κάνει αναφορά στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα με τις αρμόδιες υπηρεσίες οτυ Δήμου του Μονάχου.

Ακολουθεί αναδημοσίευση του ενημερωτικού σημειώματος:
Θετική έκβαση των συνομιλιών με Δήμο Μονάχου την 15.4.13

Τα αρνητικά - σχεδόν εχθρικά- δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου στο Μόναχο δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν την προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης για ανάκληση της απόφασης του Δήμου Μονάχου, που ζητά επίμονα την επιστροφή του οικοπέδου στον Δήμο, προβάλλοντας μάλιστα "προβλήματα στην οικιστική επέκταση" της περιοχής.

Την 15.4.13 σε μία νέα διαβούλευση, συνέχεια αυτής της 6.2.13, οι νομικοί εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Ανάπτυξης (Γ.Βλαχόπουλος) και της ΟΣΚ ΑΕ (Μ.Ντότσικα) κατάφεραν να ζητήσουν και επιτύχουν απο το Kommunalreferat/Abt.Immobilien / Τμήμα Διοικητικών Υποθέσεων - Τομέας Ακινήτων (Διευθυντής κ. Markwardt) την συμφωνία για τροποποίηση των επαχθών συμβατικών όρων, Η συμφωνία αυτή πρέπει να κατατεθεί την 29.4.13 σε συμβολαιογράφο προκειμένου να διαμορφωθεί και προσαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλίο σε συνεδρίαση της 18.7.13 για έγκριση.

Προϋπόθεση είναι η ρητή γνωστοποίηση απο την ΟΣΚ ΑΕ του χρονοδιαγράμματος έναρξης-πορείας και εργασιών ανέγερσης εντός του 2013, οπότε δεν έχει πλέον λόγο η δημοτική αρχή να αμφισβητεί το ακίνητο και την ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Γενική Πρόξενος Μονάχου κ.Γραμματα, τονίζοντας έτσι ώς εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας το ενδιαφέρον και την προτεραιότητα που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση στην επίλυση του προβλήματος και την ανέγερση του Σχολείου.

Το δημοσίευμα της Münchner Merkur με τις δηλώσεις γερμανών πολιτικών - όχι μόνο άκρως συντηρητικών- που θεωρούν τους "πτωχούς ΄Ελληνες" εμπόδιο στην "οικιστική ανάπτυξη " της πόλης και υποδαυλίζουν το μένος των δημοτικών συμβούλων και των περιοίκων για την υπόθεση του σχολείου μπορεί να το αναζητήσει όποιος ενδιαφέρεται στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.merkur-online.de/lokales/mue ... 54883.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.